מאמרים בנושא מבקבוק לכפית! חנק ממזון- איך להמנע?
חנק ממזון- איך להמנע?
“כשאמא מקלפת תפוז
יוצא לה שלם ונקי ויבש;
אבל כשאני מקלף -
תמיד יוצא קבץ’”.
יהודה אטלס (והילד הזה הוא אני)
מאכלים קטנים, עגולים, חלקים או קשים מסוכנים לבני פחות מ- 5 שנים, כיוון שהם עשויים לגרום לחנק. השתדלו להימנע או להיות זהירים כשאתם מגישים גזר, מלפפון, ענבים ודומיהם.
שמרו על הכללים הבאים:
  • תפוח עץ, גזר, פירות וירקות קשים – חתכו לחתיכות קטנות, רסקו או בשלו על מנת לרכך, ובכך תצמצמו את הסכנה ותבטיחו שהילד יוכל ללעוס אותם ללא קושי.
  • נקניקיות ונתחי בשר – נקניקיות יש לחתוך לאורכן ואז לרוחבן כך שלא יווצרו טבעות. נתחי בשר יש לחתוך לחתיכות קטנות הניתנות ללעיסה.
השתדלו להימנע מ:
  • סוכריות מציצה ומסטיקים - מסטיקים וסוכריית מציצה נמצאים בפה זמן רב וקיימת סכנת שאיפה אקראית כל עוד הם בפה. זאת בנוסף לנזק הנגרם לשיניים, כמובן.
  • פיצוחים - כל סוגי הפיצוחים, אך בעיקר גרעינים ובוטנים, מסוכנים לילדים מתחת לגיל 5
  • פופקורן - בשל גודלו, קצותיו המשוננים, ומבנה הקליפה שלו – הופכים אותו ללא רצוי לבני פחות מ- 5 .
ובנוסף...

צימוקים, חמאת בוטנים בעלת גושים,
דגים עם עצמות (ניתן לתת לילדים
דגים לאחר שוידאתם שאין עצמות ועדיף
לטחון את הדגים לפני הגשתם).
חנק ממזון- איך להמנע?
* אתר “בטרם” – המרכז הלאומי לבטיחות ולבריאות ילדים