“כשאמא מקלפת תפוז
יוצא לה שלם ונקי ויבש;
אבל כשאני מקלף -
תמיד יוצא קבץ’”.
יהודה אטלס (והילד הזה הוא אני)
מאכלים קטנים, עגולים, חלקים או קשים מסוכנים לבני פחות
מ- 5 שנים, כיוון שהם עשויים לגרום לחנק. השתדלו להימנע או
להיות זהירים כשאתם מגישים גזר, מלפפון, ענבים ודומיהם.
|
שמרו על הכללים הבאים: |
|
-
תפוח עץ, גזר, פירות וירקות קשים – חתכו לחתיכות קטנות,
רסקו או בשלו על מנת לרכך, ובכך תצמצמו את הסכנה
ותבטיחו שהילד יוכל ללעוס אותם ללא קושי.
-
נקניקיות ונתחי בשר – נקניקיות יש לחתוך לאורכן ואז לרוחבן
כך שלא יווצרו טבעות. נתחי בשר יש לחתוך לחתיכות קטנות
הניתנות ללעיסה.
|
|
השתדלו להימנע מ: |
|
-
סוכריות מציצה ומסטיקים - מסטיקים וסוכריית מציצה נמצאים
בפה זמן רב וקיימת סכנת שאיפה אקראית כל עוד הם בפה.
זאת בנוסף לנזק הנגרם לשיניים, כמובן.
-
פיצוחים - כל סוגי הפיצוחים, אך בעיקר גרעינים ובוטנים,
מסוכנים לילדים מתחת לגיל 5
-
פופקורן - בשל גודלו, קצותיו המשוננים, ומבנה
הקליפה שלו – הופכים אותו ללא רצוי לבני
פחות מ- 5 .
|
ובנוסף...
צימוקים, חמאת בוטנים בעלת גושים,
דגים עם עצמות (ניתן לתת לילדים
דגים לאחר שוידאתם שאין עצמות ועדיף
לטחון את הדגים לפני הגשתם).
* אתר “בטרם” – המרכז הלאומי לבטיחות ולבריאות ילדים