|
השאלה: אנו משתדלים מאוד לשמור בבית על תזונה בריאה גם לעצמנו וגם לילדינו – 5.5, 3 ושנה. בחג נתארח ונארח, איך אפשר למנוע "בולמוס" של אכילת שומנים וסוכרים?
תשובת התזונאית, רוני חסון:
יש מספר אפשרויות לבחירה בהתייחס לאירוח והתארחות, חגיגות וחגים. כל משפחה יכולה להחליט איזו אפשרות מתאימה לה יותר במצבים השונים:
ניתן לבדוק עם המשפחה המארחת אם הם מעוניינים לשים בחג דגש על ארוחה בריאה. אולי הם רוצים לתכנן איתנו את הארוחה או פעילות משותפת עם הילדים (תחרות סביבונים, משחק כדור, בילוי בפארק וכו'). במידה וגם המארחים וגם המתארחים מעוניינים לשמור על אירוח בריא יהיה קל יותר לבצע זאת.
ניתן לברר אם אפשר להביא מנה או מספר מנות בתיאום עם המארחים, ולנצל הזדמנות זו להכנת מנות טעימות ובריאות. רצוי לשלב ירקות במנות ולהביא: סלטים חגיגיים ומיוחדים, פשטידה, ירקות מוקפצים או אנטיפסטי ואף שילוב של ירקות בלביבות, שאותן ניתן לאפות במקום לטגן.
כמארחים, ניתן להחליט על אירוח בריא בדגש על הכנת מגוון מנות עשירות בירקות, קטניות ודגנים מלאים. רצוי להמעיט במגוון הקינוחים מכיוון שכשיש מבחר גדול אנו נוטים לטעום מכל סוג... מומלץ קינוח המבוסס על פירות או עשוי מפירות בלבד.
ואפשר גם להחליט שביומיום אנחנו מנהלים אורח חיים בריא ובארוחת החג אנו מתפנקים עם מאכלים שאנו לא אוכלים במהלך השנה (סופגניות) או כל יום. גם חגיגה היא עניין של מידה.
לסיכום,
יש חשיבות רבה לאורח חיים בריא, רצוי לנהל אורח חיים בריא כל השנה. ניתן להחליט על דרכים שבהן גם בחגים נחגוג באופן בריא ופעיל, כל משפחה יכולה לבחור את הדרך המתאימה לה לעשות זאת.
|