|
חג ההודיה (Thanksgiving) נחגג בסוף נובמבר במיליוני בתים אמריקאים. אווירת החג המיוחדת מורגשת היטב כבר מסוף אוקטובר, עם כניסתו של ליל כל הקדושים (ההלוואין). האמריקאים מתכוננים לחג בעוד מועד, מקשטים את המרפסות ומרוקנים את מדפי המרכולים, כשמתקרבים לחג עצמו.
זה חג חילוני-אזרחי, למרות שבמהותו הוא הכרת תודה על יבולי הסתיו ובכלל. במקור הודו המתיישבים החלוצים האמריקאיים הראשונים על יבולי האדמה. באותן שנים, כשאוכל מתועש כלל לא היה בנמצא, הם נהגו לאכול את פרי אדמתם ואת העופות שגידלו. המתיישבים, שהתמודדו באותן שנים עם מחלות קשות, הבינו כי האוכל שאכלו תרם לבריאותם, וציינו פעם בשנה את תודתם לאדמה על פריה המבריא.
האמריקאים נוהגים לחגוג בסעודה גדולה, המתחילה כבר בשעות הצהרים. הסמל העיקרי של הארוחה הוא תרנגול הודו שנצלה שעות ארוכות בתנור. שאר המאכלים האופייניים לחג, מבוססים על פירות האדמה שגילו המתיישבים הראשונים באמריקה, ולא היו ידועים בעולם לפני ההגירה לאמריקה - חמוציות המשולבות כמעט בכל מאכל, למשל באורז, סלט או ברוטב המתקתק המפורסם, תירס (למשל בלחם התירס), ובעיקר ירקות כתומים- דלעת, בטטה ועוד, המסמלים בעולם הנוצרי את הסתיו.
בחרתי להביא לכם מספר מתכונים מסורתיים, כולם עברו התאמה על מנת להפוך אותם לבריאים יותר. הסבתי את המתכונים למידות ולמצרכים הישראליים. בהזדמנות זו אני רוצה להודות ל Sara Klihtworth, חברתי האמריקאית שחלקה איתי את המתכונים המסורתיים מהמטבח הפרטי שלה.
פאי דלעת
בצק הפאי – חומרים:
11/2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
1/3 כוס שמן קנולה
3-4 כפות מים או חלב
אופן ההכנה:
לערבב ביחד קמח, מלח, סוכר ואבקת אפייה.
לערבב ביחד שמן ומים/חלב, ולשפוך לתוך התערובת היבשה. לערבב עם מזלג עד שהתערובת כולה לחה.
להעביר את התערובת לתבנית פאי עגולה, ולמתוח את הבצק עם האצבעות על כל התבנית כולל הדפנות.
מצרכים למלית:
2 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
1/4 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
1 כוס חלב
1-2 כפיות דבש
450 גרם (כ-3.5 כוסות) דלעת מרוסקת
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים ביחד עד לקבלת תערובת אחידה.
לשפוך לתוך תבנית הפאי, לאפות בחום 180-200 מעלות (תלוי בעוצמת התנור) למשך כ 45-50 דקות. להוציא מהתנור אך ורק כאשר קיסם הננעץ במרכז הפאי יוצא נקי.
|
|
אופן ההכנה:
לקרר את האורז ולהוסיף את החמוציות, אגוזי הפקאן, הפטרוזיליה, הפלפל, הבצל הירוק ולערבב ביחד בקערה גדולה. לאחר מכן לערבב לחוד את מצרכי הרוטב ולשפוך על התערובת. מומלץ לשפוך מחצית מכמות הרוטב, לטעום ורק לאחר מכן להוסיף בהתאם לטעם הרצוי.
דלורית אפויה
בתמונה: thisreidwrite, flickr
מצרכים:
1 דלורית גדולה
1 כף שמן
1/4 כפית מלח
1/8 כפית קינמון
1/8 כפית אגוז מוסקט
1/8 כפית פלפל
6 כפיות סוכר חום
אופן ההכנה:
יש לחתוך את הדלורית לרוחבה לשני חצאים ולהוציא את הגרעינים. להבריש את פנים החצאים בכף שמן.
לערבב את כל התבלינים ולזרות מעל חצאי הדלורית ולאחר מכן לפזר סוכר חום.
לרסס תבנית בתרסיס שמן ולהניח את הדלורית. יש לאפות בחום 180-200 מעלות למשך כשעה. לנעוץ מזלג ולהוציא רק כשהדלורית רכה.
אוכלים את החלק הרך של הדלורית.
|