המשפחה: משפחת טולדנו מרמת גן. אמא רוית (42), נעם (13), דור (10), רומי (5). |
|
מתי: כ-3 פעמים בשבוע בשבע וחצי בערב. |
|
מה אוכלים: טוסט, חביתה וסלט. |
|
מהי ארוחת ערב בשבילי: זמן שבו כולם מתכנסים ומנהלים שיחה על אירועי היום. עורכים סבב שבו כל אחד מבני הבית מספר על דבר טוב שקרה לי וקושי שאיתו התמודדתי היום. |
|
|
|
ישנה חשיבות לאכילה מכל קבוצות המזון. כל קבוצה (דגנים, חלבונים, פירות וירקות) הינה בעלת תרומה ייחודית לתפקוד תקין של הגוף ולבריאות: |
|
• |
הדגנים עשירים בפחמימות המספקות |
|
לגוף אנרגיה. |
|
|
• |
החלבונים חיוניים לבניית שרירים, |
|
עצמות ותאים. |
|
• |
ירקות ופירות עשירים בויטמינים |
|
ובמינרלים החשובים לתפקוד תקין |
|
של מערכת החיסון ולבניית |
|
רקמות. |
|
• |
המים הם המרכיב העיקרי בגופנו |
|
וחשוב לספק לגוף כמות מים מספקת |
|
לתפקודו התקין. |
|
|
בארוחה של משפחת טולדנו – טוסט, ביצה וסלט - לחם עשוי מחיטה שהיא דגן עשיר בפחמימות. מומלץ מאוד לאכול לחם מלא כי הוא עשוי מקמח שנטחן מזרעי חיטה עם קליפתם ולכן מכיל הרבה ויטמינים ומינרלים וכן סיבים תזונתיים, המסייעים לפעילות מערכת העיכול ובמתן תחושת שובע. |
|
לחם לבן עשוי מקמח שנטחן מזרעי חיטה ללא קליפה ולכן מכיל מעט סיבים תזונתיים ולחם אחיד עשוי מקמח שנטחן מזרעי חיטה עם מעט קליפה ולכן מכיל מעט יותר סיבים תזונתיים מלחם לבן רגיל. בשורה התחתונה –העדיפו לחם מלא. |
|
ביצים עשירות בחלבון ובויטמין B12 אך גם בשומן רווי ובכולסטרול ולכן כדאי לאכול ביצים במתינות (לנסות לא לאכול יותר מביצה אחת ביום). |
|
סלט ירקות צבעוני ומגוון מספק מים, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. את הסלט מומלץ לתבל במעט שמן זית. בירקות- "כל המרבה הרי זה משובח". |
|
בארוחה שהצגתם לנו השילוב של דגנים, חלבונים וסלט חשובים לתזונה נכונה לילדים וגם למבוגרים. אך הטוסט, שבו גם גבינה צהובה שמנה וגם קטשופ, שמכיל הרבה סוכר - הוא פריט לא בריא. כדאי להמיר את הלחם ללחם מחיטה מלאה שבו הרבה ויטמינים, מינראלים וסיבים. כדאי להשתמש ברסק עגבניות ולא בקטשופ ולבחור בגבינה צהובה לא שמנה לטוסט. |
|
|
|
ארוחה מאוזנת, הזקוקה למעט שיפורים כדי להיות יותר בריאה. כדאי גם לזכור שהישיבה המשפחתית המשותפת לשולחן והאווירה הנעימה תורמים לבריאות לא פחות מהאוכל! |
|
|
|
|