|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
השאלה: בתי בת השנתיים אינה מוכנה לאכול ירקות למעשה מוכנה לאכול רק מלפפון. האם יש מה לעשות? האם כדאי להתעקש להגיש ירקות אחרים? |
|
|
|
|
תשובת התזונאית, רוני חסון: ישנה חשיבות לאכילה מכל קבוצות המזון, משום שלכל קבוצה (דגנים, חלבונים, פירות וירקות) יש תרומה ייחודית לתפקוד תקין של הגוף ולבריאות. גם לגיוון בסוגי הירקות יש יתרון, גדול כי היום ידוע שלכל צבע יש יתרונות אחרים, ולכן כדאי לאכול מכל הצבעים: סגול, אדום, כתום-צהוב, לבן וירוק. הימנעות בתך מירקות היא תופעה מוכרת, זהו מצב שכיח שפעוטות וילדים "נעולים" על סוג מסויים או מבחר קטן של ירקות, אבל כדאי מאוד לנסות למצוא עוד ירקות שהם ישמחו לאכול. |
|
|
• |
חשוב להמשיך ולהגיש מגוון רחב של ירקות במרקמים שונים ובשיטות הכנה שונות (גם ירקות מבושלים ואפויים מכילים יתרונות רבים) אך לא מומלץ להסתיר את הירק בתוך המאכל כי זה עלול לייצר תחושות לא נעימות,
שאנחנו לא רוצים להביא ליחסים שלנו עם ילדינו. הילד עלול להרגיש ש"סידרנו אותו" ודבר זה אינו רצוי. |
|
|
• |
כדאי לדעת שלוקח לילדים זמן להתרגל לטעם מסויים ולכן רצויי להמשיך ולהגיש מאכל גם אם הילד טעם פעם אחת ולא אהב. כדאי לזכור שבאוכל אין "אהבה ממבט ראשון" |
|
|
אלא התרגלות לטעם, ולפעמים לוקח אפילו 20 חשיפות עד שילד יסכים לאכול ירק או פרי. |
• |
חשוב מאוד לשמש דוגמה לילדים כי לחיקוי ההורים והאחים יש תרומה משמעותית ביותר. כך גם שאר בני המשפחה מרוויחים בריאות וגם הילד לומד מצפייה מה כדאי לאכול. |
|
• |
מומלץ מאוד לקיים ארוחה משפחתית – שהיא פעילות המזמנת יתרונות בריאותיים וחברתיים רבים. |
• |
בנוסף, חשוב לא ליצור ריב או ויכוח סביב הנושא אלא להשאיר את האווירה סביב האוכל נעימה וכיפית. |
• |
כדי להנגיש ירקות ופירות כדאי לשתף את הילדים בהכנה – למשל בסלט, לחתוך ירקות ולהציע לילד/ה לצייר עימם ציור לארוחת הערב |
|
כפי שמודגם בתמונה שצרפנו . |
|
|
|
השפעת הצבעים באוכל על גופנו |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הכח להילחם |
|
הכח לשמור על |
|
הכח לשמור |
|
הכח להאט |
|
בסרטן ובמחלות |
|
תפקוד תקין של |
|
על ראייה |
|
תהליכי הזדקנות, |
|
|
לב |
|
מערכת חיסון, |
|
תקינה |
|
ובפרט הזדקנות |
|
|
|
ולהילחם בתאים |
|
ולחזק את |
|
המח |
|
|
|
סרטניים |
|
העצמות |
|
|
|
|
|
|
|
|
|