|
|
|
|
|
פיצה אהובה בד"כ על ילדים. לרוב אוכלים אותה בחוץ ולפעמים קונים אותה קפואה ומחממים. |
|
ואנחנו שואלים – האם זה גם בריא? ואולי ניתן להכין גרסה בריאה יותר בבית? |
|
|
|
וכך משיבה התזונאית רוני חסון, מאשלים ג'וינט - |
|
"פיצה יכולה להיות ארוחה בריאה, בפרט אם מכינים אותה בבית. לרוב, פיצה קנויה מכילה קמח לבן, רוטב עגבניות עתיר מלח וגבינה עתירת שומן. כלומר, מדובר בפחמימות מדגנים שאינם מלאים, מלח ושומן ששלושתם רכיבים שהתזונה שלנו משופעת בהם. |
|
כשמכינים פיצה בבית אפשר להשתמש בקמח מלא, להכין רוטב מעגבניות טריות, לשים גבינה דלת שומן ולפזר מעל תוספות של ירקות. כדאי להכין מגוון של תוספות: פטריות טריות חתוכות, פלפלים בצבעים שונים, פרוסות עגבניה, עלי בזיליקום וכו'. |
|
בנוסף, הכנת פיצה בבית יכולה להיות בילוי משפחתי מהנה - המבוגר מכין את הבצק (או שחוצים פיתה מקמח מלא ומשתמשים בה להכנת הבסיס לפיצה), כל אחד מהמשפחה מקבל חתיכת בצק, משטח אותו ומתחיל להכין לעצמו פיצה אישית לפי טעמו. מסדרים את הפיצות האישיות בתבנית ומכניסים לתנור. מלבד ההנאה שבפעילות המשותפת, כשילדים שותפים להכנת המזון הם נכונים יותר לאכול אותו. |
|
|
לסיכום: בהכנה ביתית, עם דגש על קמח מלא ותוספות של ירקות, ארוחה בעלת הרכב מנצח! |
|
|
|
|
|
|