השתלמות מבשלות מעונות ויצו

השתלמות מבשלות מעונות ויצו


‏19 ינואר 2012

האגף לגיל הרך החל בסדרה של ימי השתלמות למבשלות המעונות שיתקיימו בסניפי רשת המכללות "מכללת השף".

החלוצות בסדרה היו מבשלות ממעונות הצפון שעברו לתזונה בשרית.
ההשתלמות הראשונה התקיימה בסניף חיפה של ".מכללת השף" ההשתלמות כללה הדרכה עיונית בנושא סוגי מזון, מזון במטבח מוסדי, בריאות ובטיחות במטבח המוסדי, טיפול במזון במטבח המוסדי וכן טיפים  לבית.

לאחר הפסקה קצרה נכנסו כל המבשלות לכיתת לימוד מעשית שכוללת מספר עמדות עבודה של מטבח מקצועי ומאובזר.
המבשלות התחלקו ל-4 קבוצות כשכל אחת מהן קיבלה רשימה של מצרכים ומתכונים להכנת ארוחה מ-3 מנות:
מנה ראשונה
מרק
מנה עיקרית.
המנות נבנו מתוך רשימת המצרכים הקיימים במעונות תוך הקפדה על חידוש, גיוון ורעננות.
השף שהעביר הסדנא היה המום ונפעם מהמקצועיות, הנמרצות ומהיכולות הגובהות של המבשלות במעונות היום של ויצו.

השף פינק את המשתתפות עם 2 מנות קינוח אטרקטיביות וקלות להכנה.
עם סיום ההכנות רוכז כל המנות למזנון עשיר, צבעוני ומגוון שהיווה את ארוחות הצהריים של המשתתפות.

 

 

 

.