ועכשיו לתודות....
 

חג ההודיה האמריקני הוא במהותו חג אזרחי הנחגג בארוחה גדולה המקדשת את פרי האדמה. אבל כמו אצל האמריקנים הכל נעשה בגדול ובפאר רב. דלעת, אורז, תירס, תרנגול הודו, חמוציות, בטטות, והמון פקאנים. לפניכם רקע, אווירה ואפילו מתכונים.

לכתבה

והנה חנוכה, חג האור  כבר כאן - חג מלא אור נרות, סביבונים ומאכלים מטוגנים....

הבאנו לפיכך כמה עובדות מעניינות על טיגון, על סופגניות ועל כל מה שכדאי להיות מודעים לו בחגיגות בכדי  ליהנות ולשמור על הבריאות.

 

את הכתבה הראשית שלנו בחרנו להקדיש הפעם לנושא האחריות ההורית בהקשר לבריאות הילדים. אנו מפנים זרקור לדרכים בהן ניתן לחזק את ילדינו ואת האמונה שלהם ביכולתם, כדי שיוכלו לבחור בחירות נכונות בבגרותם, גם בהתייחסותם לבריאותם. זאת לצד המדורים הקבועים שלנו - מתכון מנצח, פירוק לגורמים, רק שאלה, ועוד

אנו מקווים שתנצלו את ההזדמנות לבלות וליהנות עם בני משפחה וחברים, לחגוג ולטעום ממטעמי החג


לפידבקים, הצעות ושאולות הקליקו פה.

אהבתם? הציעו לחברים להצטרף פה.

חג שמח וקריאה מהנה!
 ד"ר נעמי מורנו                                                        ענת פנסו
         מנהלת האגף לגיל הרך                                       ראש היחידה הבינתחומית
     ויצו העולמית                                                        אשלים-ג'וינט

 קצת אמונה ביכולתנו

כהורים הרוצים להעניק לילדיהם את המיטב ומודעים לחשיבות התזונה בחיינו, אנו מחפשים דרכים בהן נוכל להקנות הרגלי אכילה נבונים במשפחה. במאמר זה אעסוק בדרך להקנות הרגלים נכונים בדרך של לקיחת אחריות. 

בהקשר של תזונה בבית, המושג "אחריות הורה-ילד" פירושה שההורים אחראים לקנות את המזונות הבריאים והמומלצים, לדאוג לתזונה מגוונת, להכין מנות וארוחות מזינות, לקבוע זמנים ומקום מסודר לארוחות ועוד. 
 
הילדים, מצידם, אחראים לבחירת מאכלים מתוך המגוון המוצע להם. 


אבל מה אם הנושא טעון שיפור? מה אם אנחנו, כהורים, ממלאים אחר רשימת הנושאים שבאחריותנו והילדים עדיין אינם אוכלים מזון מגוון, אוכלים מעט מדי או הרבה מדי, לאט מדי או מהר מדי וכו'? אין ספק שמדובר בנושא מורכב, אך עדיין, קיימות דרכים רבות לחולל שינוי בנושא זה, לפתח הרגלים רצויים ולחזקם.






לקריאת הכתבה המלאה

התחנה טחינה
עידו הלר/איור יפעת פטררו
הוצאת סטימצקי

ספר מתוק להפליא, שלא מחנך ולא מסביר ולא מבאר, אלא פשוט מציג בחריזה משעשעת (להורים ולילדים) ובאיורים שובי לב, פריטים משפע המזון הבריא המוצע בשווקים כיום: דגים, פטרוזיליה ושום, חיטה מלאה, קינואה ובורגול, סילאן וכרוב ניצנים, ירקות, לצד שיבולת שועל, כוסמת ועוגיות קינמון. ספר שעשוי לגרות את סקרנותם. 
מומלץ בחום.

 
קציצות
הורי הילדים במעון ביקשו לקנות אוכל מהמעון לסוף השבוע - זה נשמע כמו התחלה של בדיחה.. אבל זה נגמר בסדנה להורים לבישול מתכוני המעון הטעימים. לפניכם הסיפור המלא ומתכון הקציצות.


למתכון
סופגניה
בסופגניה רגילה יש מעל לרבע מכמות האנרגיה (קלוריות) שבת 4 צריכה ביום שלם. יש בה כמעט מחצית מכמות השמן היומית שילדה צריכה ביום שלם!


דבר התזונאית...

                       

אנו משתדלים מאוד לשמור בבית על תזונה בריאה גם לעצמנו וגם לילדינו בני ה- 5.5, 3 ושנה. בחג נתארח ונארח, איך אפשר למנוע "בולמוס" של אכילת שומנים וסוכרים?



לתשובת התזונאית...
 
 

מי בתמונה: משפחת בן נון ממושב שדה משה: מתן (7), מיכלי (3), אמא יעל (40) מפתחת תוכניות קהילתיות בג'וינט אשלים, אבא דוד מפקח הנדסי.

מתי: לפחות 4 פעמים בשבוע, ב-19:00 ארוחה משפחתית בהרכב מלא ובכל ערב שישי אחרי קידוש ארוחה עם המשפחה המורחבת.

מה: הילדים אוכלים בצהרון ולכן ארוחת הערב היא הארוחה החשובה והמשמעותית, שבה ניתן לשלוט באיכות ובכמות שהילדים אוכלים. מתן רגיש לחלב ומוצריו, לכן אנו מקפידים על השלמת סידן דרך מוצרי סויה, וירקות ופירות טריים. במושב יש חצר גדולה ובה שתלנו גינת ירק עשירה בעצי פרי, תבלינים, וירקות העונה. הילדים נהנים כל פעם מחדש לגלות מה צמח בגינת ההפתעותו. לקלף ולאכול ישר מהשדה... בנוסף, פעם בשבוע אנו עורכים קניות בשוק של מוצרים טריים מהחקלאי לצרכן, זהו ערך מבחינתנו... כמה שפחות מוצרי חממה או יבוא. ארוחת הערב היא בדרך כלל "הכול בסיר אחד", גם בגלל המהירות של ההכנה וגם בגלל הערך הבריאותי. כך למשל אנחנו מבשלים בסיר אחד פתיתים, פסטה או אורז עם ירקות כמו ברוקולי , גזר, גמבה וירק. הכל מתבשל באותם הנוזלים, כך שהויטמינים לא מתאדים... לזה מוסיפים ירק טרי ותבלינים.

הטיפ שלי: מיכלי מאוד בררנית באוכל, אבל יש לנו משחק - כמעט בכל ארוחה טועמים משהו חדש, הסבב חוזר על עצמו אחרי מספר שבועות, ולהפתעתנו היא שוכחת לפעמים, שבסבב הקודם היא לא אהבה ועכשיו זה טעים לה.

לקינוח אנחנו חותכים ירקות טריים, הילדים אוהבים לפרוס אותם  עם חותכן מיוחד שיוצר פרח, הם מסדרים קערת פרחי פירות ואוכלים יחד- תפוח, אפרסמון, וקלמנטינה. חברים שאוכלים אתנו מדי פעם, תמיד מופתעים מהרגלי האכילה של הילדים שלנו, ושואלים אותנו איך עשינו את זה. איך הילדים שלנו מתענגים על ברוקולי שומר או תאנים טריים והילדים שלהם לא מוכנים לגעת?

התשובה שלי היא - דוגמא אישית, לא לחשוש להתחיל מוקדם ומגוון ככל האפשר, ולא לוותר, כל פעם לנסות שוב.

רוצים להופיע במדור ארוחת ערב משפחתית? שלחו לנו תמונה של ארוחת הערב שלכם!

הידעתם שבהוספת 2 כפות יין לבלילה אתם חוסכים בקלוריות של הסופגניה/ לביבה?
בחנוכה אנו נוהגים לאכול מאכלים מטוגנים לציין את נס פח השמן. לפניכם עצות כיצד להמשיך וליהנות מהמאכלים המסורתיים תוך כדי שמירה על כללי תזונה בריאה.

 לרשימת הטיפים
מכירים את הניסוי המקסים על הילדים ששמים אותם לבד בחדר עם מרשמלו על השולחן כדי לבחון את יכולתם לדחות סיפוקים? בסרטון הזה מדובר בסופגניה. אין תוצאות למחקר אבל מצחיק לראות את הילדים מסתכלים על הסופגניה ומאפשרים לתשוקה למתוק לנצח. המסקנה, כמובן, רחוק מן העין רחוק מן הפה. השתדלו להרחיק ממתקים מטווח הפיתוי והיו אחראים על סביבה בייתית בריאה.
יש לכם סרטון מגניב, מצחיק או מעשיר 
ומלמד? שלחו לנו ונשתף את כולם!
מופק ע“י ויצו העולמית - האגף לגיל הרך וג‘וינט ישראל אשלים - מרכז ידע ולמידה. כל הזכויות שמורות
להערות, בקשות, הצעות או סתם פרגון כתבו ל- mukpats12@gmail.com
להסרה מרשימת התפוצה לחצו כאן
   בחזרה לארכיון