יום האישה הבינלאומי

 
יום האישה הבינלאומי מצוין בעולם כולו בתאריך ה-8 במארס ומוקדש לציון הישגיהן של נשים ברחבי העולם  בתחומים שונים. כמו כן, הוא נועד כדי לשמר את זכרן של הנשים שלחמו בעבר למען השגת שיווין זכויות ולמען נשים אשר נלחמות בהווה. בנוסף, מציינים ביום זה את תרומתן של הנשים למען חיזוק השלום בעולם והבטחת ביטחונו.
 
הרקע ההיסטורי:  ב - 8 במארס 1857 קבוצה של פועלות טקסטיל בניו יורק, רובן מהגרות יהודיות ואיטלקיות, יצאו להפגנת מחאה על ניצולן, הפגנה דוכאה על ידי המשטרה. לאחר כחמישים שנה באותו תאריך – 8 במארס 1908 צעדו אלפי נשים בהפגנה גדולה ומרשימה, ודרשו לשפר את תנאי העסקתן בעיקר לקצר את יום העבודה, לשלם להן שכר הוגן ותבעו את זכות הבחירה לנשים. שנה לאחר מכן  צוין ”יום האישה“ הראשון בהיסטוריה.  ב- 1977, החליטה האסיפה הכללית של האו"ם לאמץ את ה-8 במארס כיום המוקדש לציון זכויות האישה ולשלום עולמי.
 

ארגון ויצו מוביל קמפיין הפונה לנושא של דימויי נשים בפרסומות.

 

בשנים האחרונות מרחב פרסומות המוצרים והשירותים תופס נתח משמעותי מצריכת התקשורת בישראל.

פעמים רבות אנו נתקלות בפרסומות, אשר עושות שימוש לרעה בגוף הנשי, בדימוי הנשי, בנערות ולעיתים גם בילדות צעירות. פרסומות הינן תוצר תרבותי, שלא רק מייצג את החיים היומיומיים, אלא גם ובעיקר משפיע עליהם, ומעצב את האופן בו נשים וגברים תופסים את עצמם ואת בני המין השני. פרסומות מעצבות את דרך החשיבה שלנו על עצמנו, על הגוף שלנו, על המזון שאנו צורכים, הריהוט שאנו קונים, פעילויות הפנאי שלנו ועוד ועוד. פרסומות הן מוצר תרבותי מחנך וככזה עלינו להתייחס אליו ברצינות רבה בבואנו ליצור חברה טובה יותר, שוויונית יותר וחברה המקדמת נשים ומכפרת על שנים של אי שוויון מגדרי (פוליטי, כלכלי, תרבותי, תעסוקתי ועוד).

   

מטרת הקמפיין שויצו מקדמת היא העלאת המודעות לנזק שמסבות פרסומות העושות שימוש לרעה בגוף ובדימוי הנשי. הקמפיין זה יכלול תחרות בין הפרסומות הפוגעניות ביותר שהוצגו השנה (החל מיום האישה הבינלאומי 2013 ועד ל-2014).

 

הציבור מוזמן להשתתף בטקס בחירת הפרסומת הסקסיסטית ביותר שיתקיים ב 5.3.14 בסינימטק ת"א. פרטי ההרשמה מופיעים בהזמנה לאירוע למטה  

במסגרת פועלה של ויצו לקידום והעצמת נשים, הארגון  שם דגש על קידום והגנה על נשים בעבודה .
ויצו מעניקה סיוע משפטי בתחום העבודה  בלשכות המשפטיות ובמסגרת  קו המידע (03-6923825) והפורום לזכויות נשים בעבודה  אשר פועל באתר starmed.co.il .www.
קו המידע לזכויות נשים בעבודה: פועל 3 פעמים בשבוע ומופעל על-ידי עורכי דין אשר עונים טלפונית לכל הפונות ללא עלות. בנוסף, פועל  פורום זכויות נשים בהריון, נשים רבות פונות לקבל מענה בפורום בתקופת ההריון ואחרי לידה בשל העובדה שהן זקוקות למידע ולעיתים להתערבות של עו"ד כדי לממש את זכויותיהן בעבודה.

 

הפניות לויצו כוללות בין היתר שאלות לגבי זכויות שיש לעובדת בהריון ולאחר לידה מכוח חוק עבודת נשים כמו: הגנה מפני פיטורים, זכות להיעדר בגין בדיקות רפואיות, הזכות לחופשת לידה ועוד.

 

חוק עבודת נשים שהוא חוק מגן משנת 1954 אוסר על פיטורי עובדת בהריון ו/או פגיעה בתנאי העסקתה במהלך ההריון ואחרי לידה, אלא בהיתר התמ"ת.
במסגרת הליך הפיטורים בתמ"ת המעסיק מגיש בקשה לפיטורי העובדת  לרוב בסיוע עו"ד , על העובדת להגיש תגובה לבקשה ולעבור הליך שימוע, כאשר ברור שמאזן הכוחות אינו  לטובתה ועליה להתמודד בכוחות עצמה .בשלב זה אנו מגישים סיוע של ניסוח התגובה לבקשה והכנת העובדת לשימוע בתמ"ת.