קמפיין ויצו נגד פרסום פורנוגרפי

קמפיין ויצו נגד פרסומות פורנוגרפיות, שנערך לקראת יום האישה הבינלאומי (8/3) הגיע לשיאו עם חשיפת שמות המפרסמים והפרסומות הסקסיסטיות ביותר של 2008. להלן הפרסומות שקיבלו את אות הקלון והסבר קצר מדוע כל פרסומת נבחרה:

מקום 1: מי עדן בפרסומת למיני בר easy

זו הפרסומת החמורה ביותר מבחינתנו, מכיוון שהיא מדגימה באופן הברור ביותר את מושג ההחפצה- ההקבלה בין שמה של הדוגמנית למוצר העומד דומם על השיש בביתו של הגבר מציגה דימוי נשי כנוע, משרת, מוגבל לדלת אמותיו של המטבח וספציפית לגבולות השיש. כעת יש לך, צרכן יקר, את הבר שתמיד רצית. משאת נפשה של האישה, שהיא מיני בר, מכוונת לכדי השקיה של הגבר. וניתן לראות כי המפרסם הגדיל ועשה והציג אותה ממש גונחת כאשר הוא ניאות לקחת ממנה את כוס המים וללגום.

מקום 2: גרנולה FREE מבית שסטוביץ

הדמות הנשית בפרסומת אומרת לחטיף שרוקד לצידה "אצלי זה טבעי, אז תנשנש חופשי" יש כאן שתי אמירות- ראשית הקבלה בין החזה של האישה למוצר אכילה ושנית - "תנשנש חופשי" אפשר גם בלי רשות, בלי לשאול, האישה המשוחררת בפרסומת מאפשרת שיגעו בה וינשנשו ממנה בלי הסכמתה.

מקום 3: פרסומת לקונדומים של חברתR3

פרסומת זו מדגימה כיצד פרסומות מבנות את המין הנכון כאקט של אונס- האישה מוטחת על גבי משתנה בשירותים  ציבוריים של גברים, לא רואים את הראש שלה, הגבר גוהר מעליה באופן שמעלה ספק האם המין נעשה בהסכמה.

מקום 4: פרסומת לג`ל רחצה AXE  מבית יוניליוור

פרסומת זו מדגימה מה היא שנאת נשים- כל מה שנשי הוא פתטי, רע, ואסור שידבק בך. הנשיות היא חסרת תבונה, אינפנטילית, נשים אוהבות דובונים, ציפורים ואת סינדרלה. גברים צריכים להיות ההיפך הגמור מכל מה שהוא נשי. כאשר גבר משתמש בסבון "הנכון" הוא מקבל, מיד, שתי נערות עם מסיכה על הפנים בביקיני אשר מסבנות אותו בחושניות ובפתיינות.

מקום 5: תפוזינה מבית יפאורה

מה הקשר בין משקה קל בטעם תפוזים לחולצה לבנה ורטובה של אישה? הפרסומת מציגה דמות אישה שמשתתפת לכאורה בהפגנה, אבל מסתבר בהמשך שכל רצונה היה שהשוטרים המשגיחים יפעילו את זרנוקי המים על מנת שתוכל "להתקרר" ולהרטיב את חולצתה עד שתהפוך שקופה. מאותו רגע זה נזנחות האידיאולוגיות שלה והיא צועדת מאושרת ורטובה הלאה מההפגנה.

גילה אשרת, יו"ר האגף לקידום מעמד האישה בויצו, אמרה לאחר פרסום התוצאות: "ויצו קוראת לציבור הצרכניות והצרכנים לא לצרוך מוצרים שמפרסמים עצמם תוך ביזוי נשים וקיבוע הדימוי הסקסיסטי".

רונית ארנפרוינד-כהן, מנהלת האגף לקידום מעמד האישה בויצו, אמרה: "אנחנו קוראות לחברות המסחריות למצוא דרכים אלטרנטיביות לשווק את מוצריהן מבלי לפגוע בנשים".

דירוג המפרסמים הסקסיסטיים של ויצו יתפרסם בכל שנה ביום האישה הבינלאומי במטרה לשנות את הסטנדרטים
הנהוגים בעולם הפרסום הישראלי ולהפעיל לחץ על המפרסמים הנוהגים לקדם את המוצרים שלהם באמצעות גוף האישה. בין המותגים שוועדת השיפוט בחנה בתחרות השנה היו גם סלקום, פפאגיו, ספרינג, קמפיין הבחירות של הליכוד  ("זה גדול עליה") ורבים אחרים. צוות השיפוט כלל את מ"מ נשיאת מועצת העיתונות עו"ד ארנה לין, הסוציולוגית וחוקרת המגדר חנה הרצוג, עיתונאית "מעריב" מיה בנגל, מנהלת מחאות וקמפיינים של ארגוני הנשים דורית אברמוביץ`, חוקרת המגדר שלומית ליר, יו"ר האגף לקידום מעמד האישה בויצו גילה אשרת, מנהלת האגף לקידום מעמד האישה בויצו רונית ארנפרוינד-כהן ומרכזת קשרי ממשל בויצו שאנה שכטרמן.


לצפייה בקטעי הוידאו של הקמפיין:

http://www.youtube.com/watch?v=ojyTRH8dKz4

 

 
 

ויצו - תנועה ציונית בינלאומית של נשים מתנדבות לשיפור החברה בישראל, הוקמה בלונדון בשנת 1920 כתנועה לא מפלגתית של נשים העושות עבודתן בהתנדבות.  

ויצו מוכרת על ידי האו"ם כארגון לא ממשלתי (NGO), במעמד מייעץ לידי אקוסוק (ECOSOC) ויוניצף (UNICEF).

מטרות ויצו - לדאוג לרווחתם של פעוטות באמצעות מעונות יום, ילדים, בני נוער, נשים וקשישים, קידום מעמד האישה בישראל, חיזוק הקשר בין יהדות העולם לישראל ולסייע בקליטת עולים חדשים.