טקס קבלת אותות הזהב של בוגרי אות הנוער הישראלי

עשרות בוגרי כפרי הנוער של ויצו זכו בפרס הזהב של תוכנית אות הנוער הישראלית

14.10.12

טובה בן דב, נשיאת ויצו העולמית, לתלמידים בטקס החגיגי: "אנו גאים לחנך דור נפלא שערכי ויצו והציונות נטועים עמוק בפעילותם. אתם דור המנהיגים הבא של מדינת ישראל ואנו בטוחים בהצלחתכם"

בטקס חגיגי ורב רושם בבית שגריר בריטניה בישראל, במעמד מאות מוזמנים מכול רחבי הארץ, הוענקו בחול המועד סוכות אותות זהב ל 350 בוגרי תוכנית אות הנוער הישראלית, שנבחרו ממוסדות חינוך רבים בארץ. 62 מהם בוגרי כפרי הנוער וביה"ס של ויצו.  "אות הנוער הישראלי" היא חלק מתוכנית בינלאומית שמקורה באנגליה, ומטרתה לעודד נוער לפעילות עשייה חיובית בשעות הפנאי ובכך לתרום להעצמה אישית, חברתית וקהילתית של בני הנוער.  חזון התוכנית, להעניק עניין ומשמעות לחייהם של בני נוער, ע"י עידוד פעילות והעצמה בארבעה תחומים: שירות לקהילה, ספורט, פיתוח תחביבים ומיומנויות וכן מסעות ואתגרים.  התכנית מלווה את בני הנוער בתהליך שבסופו מוענק להם אות מדורג (ארד, כסף וזהב) עבור הזמן שהקדישו לפעילות בשעות הפנאי.

 "אות הנוער" פועלת ב- 133 מדינות ברחבי העולם ובארץ משתתפים בה כ- 4500 בני נוער ממוסדות חינוך רבים.  ויצו הינו הארגון החברתי היחיד בצד הגופים הפורמאליים (בתי-ספר, רשויות מקומיות ומתנס"ים) המקיים את התוכנית באופן מלא והשתתפו בה בשנת הלימודים תשע"ב , מכל כפרי הנוער ובתי הספר שבניהולה, כ -500 חניכים.

הטקס המיוחד לחלוקת אותות הזהב נערך בבית שגריר בריטניה בישראל, מתוי גולד, המשמש כנשיא כבוד של התוכנית, ובמעמד יושבי ראש התוכנית בישראל, ח"כ זאב בילסקי ומר הילטון נתנזון מאנגליה, מייסדי התוכנית בישראל מר מייקל גרוס ורעייתו ומר נתן וולך ורעייתו, חברי הועד המנהל של התוכנית, מנכ"לית העמותה אביבה בן רפאל, וכמובן נציגי הנהלות מוסדות החינוך הזוכים ובראשם, הגב' טובה בן דב, נשיאת ויצו העולמית ומנכ"ל התנועה, מר יגאל דקל וכן מתאם התוכנית מר משה ביטמן.

האירוע החגיגי נפתח בהענקת תעודות "אות הזהב" לבוגרי התוכנית ובצילומים קבוצתיים של זוכי הפרס עם השגריר והנהלת העמותה בישראל. נשיאת ויצו העולמית, טובה בן דב ברכה את התלמידים במעמד המרגש ואמרה: "אנו גאים לחנך דור נפלא שערכי ויצו והציונות נטועים עמוק בפעילותם. אתם דור המנהיגים הבא של מדינת ישראל וביכולתכם להוביל לשינויים חשובים לכולנו. אנו מאחלים לכם הצלחה בהמשך הדרך". בזמן זה, להקת הזמר של ויצו ניר העמק הנעימה את זמנם של האורחים שהתכנסו לחלק המרכזי של הערב, שלב הברכות.



 

ראשון פתח שגריר בריטניה, מתוי גולד אשר ריגש בדבריו את כל הנוכחים כאשר התאמץ לדבר בעברית וסיפר על הצלחתה של התוכנית להקניית ערכים לקידום הנוער ופני החברה בישראל. "אני אוהב את תוכנית אות הנוער מאותן הסיבות שאני אוהב את ישראל", אמר. "הערכים שלאורם פועלת התוכנית הם הערכים שמייחדים כ"כ את מדינת ישראל: מנהיגות, שותפות ועבודת צוות, ערבות הדדית ואחריות כלפי החברה ומיצוי פוטנציאל". לבני הנוער הזוכים אמר: "הערכים שקיבלתם במסגרת ההשתתפות בתוכנית ילוו אתכם תמיד ואנו גאים בכם על תרומתכם חזרה לכל הזקוקים לכם- אתם סוכני השינוי החשובים ביותר של החברה בישראל".

ח"כ זאב בילסקי, יו"ר משותף של התוכנית הודה לכל הארגונים התומכים בתוכנית ובעיקר לויצו אשר מפעילה את אות הנוער בכל כפרי הנוער וביה"ס שלה ומכשירה דורות שלמים של אזרחים תורמים לשיפור פני החברה בישראל.

שלב הברכות הסתיים בדבריו של סער זיו, נציג התלמידים הזוכים ומייסד אות הנוער הישראלי בעיר שדרות אשר הכריז כי הוא מקבל את הפרס "בשם כל בני הנוער, כמותו, אשר רוצים להוביל לחיים טובים יותר, לשפר את חייהם של בני הנוער בישראל ולהביא לשינוי אמיתי בחיי הקהילה". "אני גאה להיות חלק מארגון אשר מעניק הזדמנות לבני נוער רבים כ"כ, מכל המגזרים, העדות והדתות להעצים את עצמם ולתרום לשיפור הסביבה שלהם. תודה לכל המתנדבים, המדריכים ומתאמי התוכנית אשר עושים ימים כלילות לטובת הצלחתנו".







 
 

ויצו - תנועה ציונית בינלאומית של נשים מתנדבות לשיפור החברה בישראל, הוקמה בלונדון בשנת 1920 כתנועה לא מפלגתית של נשים העושות עבודתן בהתנדבות.  

ויצו מוכרת על ידי האו"ם כארגון לא ממשלתי (NGO), במעמד מייעץ לידי אקוסוק (ECOSOC) ויוניצף (UNICEF).

מטרות ויצו - לדאוג לרווחתם של פעוטות באמצעות מעונות יום, ילדים, בני נוער, נשים וקשישים, קידום מעמד האישה בישראל, חיזוק הקשר בין יהדות העולם לישראל ולסייע בקליטת עולים חדשים.