הכשרות והשתלמויות

הכשרות והשתלמויות 

קהילת ידע וחוכמת המעשה

 

קהילת ידע היא רשת של שיתוף פעולה בין חברים המתמקדת בשיתוף ידע ופתרון בעיות מקצועיות בתחומים ספציפיים. קהילת הידע נועדה לאפשר שיח ולמידה משותפת בין חבריה. במסגרת קהילה זו ניתן למצוא פרטי מידע המסייעים בעבודה המקצועית, ניתן לשתף עמיתים בנושאים מגוונים ולהעלות סוגיות לדיון בפורום כמו גם להגיב על החומרים השונים המוצגים בקהילה.

המושג חכמת המעשה מתאר את הידע הפרטי של איש המקצוע.
הידע הפרטי משלב את הניסיון האישי, הידע התיאורטי הרווח והאמונות של איש המקצוע לגבי גורמים המובילים להצלחה. ידע זה נרכש בדרך של ניסוי וטעייה, ולרוב אינו מנוסח באופן שיטתי. חוכמת המעשה גורסת ששחזור דרך העשייה שהובילה להצלחת איש המקצוע באמצעות סיפור יכולה לתת הזדמנות לאנשי מקצוע אחרים ללמוד ולהשתמש בידע פרטי זה. 

קשב ורגש עם ההורים

 

באגף לגיל הרך בויצו גובשה תכנית הדרכה לכלל עובדות האגף (כ- 3000 עובדות) על ידי ועדה שכללה את מנהלות המרכזים הפדגוגיים, מנהלת המחלקה הפדגוגית ומנהלת ההדרכה באגף. התכנית שגובשה כונתה בשם "תוכנית קשב ורגש בעבודה עם הורים" וזאת במטרה להעביר מסר של הקשבה ושל התייחסות לרגשות כל השותפים לאינטראקציה המכוונת טיפול איכותי בתינוקות ובפעוטות הן מצד ההורים והן מצד הצוות במעון.
תוכנית זו מבוססת על תהליך משותף ורציף של למידה מהעשייה היומיומית במעון והסתייעות בעמיתים מקרב המעונות לקידום הקשר עם ההורים.

במשובים מן השטח סיפרה סיגל אוחיון, מנהלת מעון מילצ'ן ברחובות, אודות התוכנית:

25/6/2008
"הסדנא מעולה, מעלה את המוטיבציה של הצוות ומשפרת את התקשורת שלהם עם ההורים.
רואים דברים אחרת ופחות שיפוטיים, תודה ענקית בשמי ובשם הצוות!!".

סיגלית אלחמיאס, מנהלת מעון קריית מוצקין, הוסיפה גם היא:

21/12/2008
"קיימת במעון תחושה שהמטפלות בתהליך למידה ובעיקר של מודעות עצמית וערנות לנושאים  הרגישים בעבודה עם ההורים. כמו כן, ניכרת העלייה באמפטיה ובעיקר סובלנות כלפי חברות לעבודה... תודה על שהענקתן לנו את הזכות ללמוד נושא זה".

רחל, אחראית כיתת גנון הדגישה בשם צוות המעונות נווה דוד וכרמל צרפתי בחיפה כי:

"מלים כגון הקשבה, רגישות, אמפתיה, לא לשפוט, סבלנות וסובלנות, אנשים שונים – דעות שונות, קיבלו משמעות חזקה יותר בלימוד הקבוצתי.
למרות העייפות הרבה אחרי שעות עבודה ארוכות במעון, ההנאה והדרך המעניינת שההשתלמות הועברה לא אפשרו לנו להרגיש עייפות, והזמן עבר בלי שנרגיש בכך ". 

 

מרכז ש"י - שיתוף ידע

במהלך 89 שנים התפתח בויצו ידע ייחודי, תיאורטי ומעשי בתחום מעונות יום לילדים בגיל הרך. השאיפה ליצור מקום טוב יותר לילדי המעונות, להוריהם ולצוותיהם המקצועיים הנה הבסיס האיתן עליו נשענים מרכזי ש"י- מרכזי שיתוף ידע- החורטים על דגלם קידומן של תפיסות חינוכיות חדשניות לגיל הרך. על מנת להפיץ ידע זה לכלל צוותי העובדים במעונות ולמעגל מקבלי השירות, מוביל האגף לגיל הרך בויצו רשת מרכזי שיתוף ידע בארבעת הערים הגדולות בישראל: ירושלים, תל אביב, חיפה ובאר שבע. במסגרת פעילותם של מרכזי המידע נאספים, מעובדים ומופצים חומרים חינוכיים מהארץ ומהעולם לתוכניות הפעולה במעונות, נערכות הכשרות והשתלמויות לצוותי המעונות וניתן מענה לצרכים רגשיים ומקצועיים של לקוחות שונים- בין אם מתוך המעונות ובין אם מחוצה להן.

אם גם אתם מעוניינים במידע חינוכי הנוגע לתחום הטיפול והחינוך בגיל הרך, מיטב אנשינו עומדים כאן לשירותכם.

לפרטים נוספים אנא פנו אל:

מרכז ש"י ירושלים - רח' החלוץ 41, שכונת בית הכרם, ירושלים.
טלפון - 02-6511209/309/409
פקס - 02-6511509

מרכז ש"י תל אביב - שד' דוד המלך 38, תל אביב.
טלפון - 03-6923873
פקס - 03-6964875

מרכז ש"י צפון - שד' ויצמן 41 קריית ביאליק.
טלפו ן- 04-8428039
פקס - 04-9930285

מרכז ש"י באר שבע - רח' אליהו הנביא 5
טלפון - 08-6481041
פקס - 08-6486543


 
 

ויצו - תנועה ציונית בינלאומית של נשים מתנדבות לשיפור החברה בישראל, הוקמה בלונדון בשנת 1920 כתנועה לא מפלגתית של נשים העושות עבודתן בהתנדבות.  

ויצו מוכרת על ידי האו"ם כארגון לא ממשלתי (NGO), במעמד מייעץ לידי אקוסוק (ECOSOC) ויוניצף (UNICEF).

מטרות ויצו - לדאוג לרווחתם של פעוטות באמצעות מעונות יום, ילדים, בני נוער, נשים וקשישים, קידום מעמד האישה בישראל, חיזוק הקשר בין יהדות העולם לישראל ולסייע בקליטת עולים חדשים.